Pages

Friday, December 31, 2010

Batu Pahat Ke Kluang

Hurm semalam aku shoot balik kluang dari Bp 15 minit sahaja sebab sudah janji dengan kawan nak lepak lepas aku ada tahlil kat rumah atuk aku..Punya lah balik sorang2 dalam kereta bawak laju lagi sebab nak kejar mase .Mase sudah sampai dekat Ait Hitam aku roger lah sorang kawan aku nie , aku bagitau dia yang seorang dari member tak dapat lepak sama and then dia cakap tak jadi nak lepak mase tu memang aku bengang gile tapi sebab sahabat aku paham dan aku kenal semua sahabat2 aku jadi aku tak bape kesah lah , sesampai di kluang aku memaksa sorang lagi sahabat aku melepak bersama dan aku tau melepak berdua memang tak besh jadi kami just lepak borang kosong pas2 diam pas2 shehsa skit..

Apalah salah nya lepak dengan aku nie, walaupun sorang sahabat tak ada tapi meh lah lepak jadi tak lah aku balik tak merasa apa2 kesedihan..Eceh..Aku jenis tak kesah tapi macam berat lah sebab benda yang sama macam tuh dok berulang alik terjadi dekat aku non stop macam ada orang buat u-turn dekat depan dan belakang aku nie.


Sabo lah danial kan.. Da memang begitu dan kepada kawan bloger yang ingin menjadi kawan atau sahabat aku , aku nak bagitau diri aku awal2 dulu

aku nie

Membosankan
tak function
aku sengkek
tak rase sefahaman
aku nie mulot jahat
tak layak panggil aku sahabat
tikam dari belakang
suke buang mase

ni lah diri aku dan hope korunk tahu dan kenal sapa aku , dalam mase yang sesimple ini
ada banyak keburukan dari kebaikan dalam diri aku ni
jadi wajar lah korukn memilih sahabat korunk

jangan dapat sahabat macam aku
korunk akan menyesal
dengan blog ini aku da commit satu kesalahan

aku da cerita keburukan sahabat
maap sahabat
aku tak layak dipanggil sahabat

jump kang

Thursday, December 30, 2010

Khas Untuk Mona

Heheh..Hari ini danial nak buat entri yang khas untuk mona danial yang jauh dimate tapi dekat diketiak.Hehe..Hati lah..Kini saya akan tulis pasal Mona yang da danial miliki tapi tak sepenuhnya lagi dan harap akan dapat memiliki sepenuhnya kelak..

Nama mona ialah mona
lahir pada tarikh tertentu
perangai :
sengal
manje
poyo 
serabai
and the best word for her is
Setia
Tahap kecantikan:
Da nama awek aku memang aku bagi
10/10



Dan sebab mona nie sengal macam saya
jadi itu sebab saya sayang dia

Dia x santek
dia sengal
dia gemok

sungguh terharu giler seyh!
This is mona
she is half mine
[belum khwen jadi spruh jewk]
Heheheh


Tarikh Keramat Ec.

Hoohh , tarikh keramat Ec..Mesti kamu semua tertanya-tanya pe kejadahnya Ec. uh kan..Ec. uh shortform bagi contest danial yang danial wat iaitu Emotions Contest yang tarikh tutupnya tepat jam 1159 P.m besok ...Jadi Korunk cepat2 lah join tau sebab masih ada mase lagi nie




Moh join tau
cume klik link ini sahaja



sini2
atas2
bkan bawah2
heheheeh!!

Mona Fendi

Salam 1 Malaysia kat korunk sumo..Hari ini adalah hari aku terlambat sambut hari ulang tahun aku bersama mona dan sungguh terharu. Dah setahun da aku dengan mona , dan hari ini adalah hari ke 366 hari , sebab lebih sehari ialah sebab aku ingat hari nie 29/12/2010...Punye lah aku bersungguh2 bagi ayat baek punye pas2 dia sound aku sebab hari nie da 30/12/2010.Siot btol, lambat sehari jerk!

Korunk mesti ada yang nak tau sape mona aku kan, Jadi aku bagitahu korunk yang mona aku adalah dia ini, caye ?


Hahaha..Mesti korunk tak percaya nie mona aku kan
tapi korunk jangan lah percaya sebab dia bkn mona aku pun

Mona aku nie ha!!sesengal ubi shaja!


The True Mona
THE ONE ONLY

MONA



Oky, nie lah mona danial
mona danial yang sengal ubi
nie mase dia serabai
memang selalu serabai
nak amek gambo hp x da kmera

Hhaha..Korunk da puas belum tatap muke mona aku, Mona owh mona , kenapa lah awk bongok sekali!!
Sye fallin love dengan dia setiap hari tau!!Cam bodo tapi sye suke!!

Mona da muncul jugak akhirnya!

Wednesday, December 29, 2010

Harimau Makan Orang

Malaysia menang lah dan ia bukti yang bahawa Harimau Malaya belum pupus lagi dan terima kasih kepada penyokong Malaysia yang berada Di Indonesia sekarang ini !!

HARIMAU MALAYA
MENGAUM SEMULA

Masakan Ibu

Hurmm,..Sebenarnya danial sedih betul sebab kebelakangan ini danial rase sunyi sangat atas sebab tertentu dan rasa kehilangan , tu yang danial jarang update blog.. T^T....

Sebenarnya danial rindu masakan ibu , tak tahu kenapa , cam dah lame tak rasa masakan ibu walaupun duduk rumah sahaja , danial rindu nak makan bersama2 ibu , tapi ada sebab yang tertentu danial jarang da makan semeja dengan ibu, 31 nie danial da nak balik perak , pas2 kena tunggu 6 bulan tok rase masakan ibu, dan sebelum nie bila danial balik cuti sem , ibu mesti masak lauk paberet danial , iaitu pageri nenas @ paceri nenas.
Kalo ada lauk tu, danial memang makan tambah dekat 3 4 kali guk sebab danial hanya suke makan pageri nenas dan tak ada lagi sapa2 yang masak dapat kalahkan masakan ibu danial..

Haa pada yang tak tahu pageri nenas tu apa?
Pageri nenas tuh nie lah

Pageri nenas



Petang tadi danial mintak ibu masak pageri besok dan harap ibu masak lah , kalo ibu tak sempat masak , nampaknya memang kempunan lah danial nak makan masakan ibu...HUrmm T^T..
Doakan lah ibu danial masak besok sebab danial memang suka makan sangat...Saya suke makan tapi dulik apa saya sebab saya memang suke makan!!

Coments Moderation Problems

Assalammualaikum semua, maap lah dah lame danial x update blog ini  kan , pas2 ada setengah masalah yang dihadapi korunk bila coment kat en3 danial tapi danial da fix kowt harap tak lah di moderate kan agi x pasal2 korunk punya coment tak kuar ...
Maap sekali agi...Skung jom lah comnet...Need coment here !!


JOM TEST COMENTS SINI

KLO COMENTS KORUNK KUAR
BERMAKNA DA FIX 
KALO X?LEAVE ON CHATROOM K

Monday, December 27, 2010

COMING SOON

AKU SEMAKIN TAK ADA IDEA
DAH TAK ADA BENDA NAK KONGSI
JUST CUME NAK BAGITAU
AKU SEORANG KAWAN YANG CEMERKAP
AKU TAK LAYAK DI PANGGIL KAWAN
AKU KAWAN YANG BANYAK MULOT
MEMBUAT RAMAI BENCI AKU
KAWAN YANG SENGKEK MACAM AKU INI
MEMANG MUDAH DIBUANG

I AM STILL A LOSER
DARN IT!!
IM A LOSER?
wTb!

Saturday, December 25, 2010

Ceritera Mona

Terima kasih dekat seorang kawan yang bagitau aku segalannya tentang apa cerita yang telah aku lalui dan kini aku mengetahui cerita yang aku carik dan aku dah jumpa tapi semangnya tak adil bagi aku , aku sedar kekurangan diri aku dan aku tau munkin itu jalan terbaek untuk diri ini.. Dan itu takdir aku  dan aku temui si mona aku ini dan ia terima aku seperti adanya dan bukanlah hanya pada paras rupa aku ini..Dulu aku pernah bagitau kepada mona bahawa aku ini tiada apa2 yang dapat aku bagi padanya just hanya hubungan seorang kawan yang sengal...

Pernah dulu aku bagitau cik mona
aku berithu dia yang aku tak akan dapat beri dia

Keistemewaan seperti orang laen
tak dapat nak beri dia hadiah sebab aku bukan pemboros
aku tak akan ingat hari jadi seseorang sebab aku pelupa
aku tak geti berpakaian smart dan nsem
dan aku seorang yang sengkek dan tak punya harta

the facts is aku ni totally loser dekat mata perempuan

Dan dia membalas dengan senyuman dan kini hampir 2 tahun aku bersama dia , setahun mengenalinya dan setahun kini memilikinya dan aku sungguh berharap dapat membentuk satu kisah yang menarik dan dapat membahagiakan ibu , adek , akk dan cik mona aku , walaupun kadang2 aku terpaksa korban sikit demi mereka kan dan tidak salah berkorban , betol tak...

ti aku perkenalkan cik mona aku k!!
korunk mesti nak tau kan3

FaLLin down?

Hari ini aku bersama cik mona aku, sungguh seronok kalo hari-hari aku dapat tengok muka dia itu.Macam satu kepuasan bagi aku untuk melepas rindu aku . Jujur aku katakan kerana dia lah wanita pertama yang menerima aku seadanya walaupun aku terlalu banyak kekurangan pada diri , Tiada apa yang ada pada diri aku ini dan aku bersyukur kerana aku jumpa cik mona aku .Sudah masok 2 tahun aku mengenalinya , menatapnya , mengambil berat tentangnya walaupun ada suatu ketika aku terlalu bodoh meniggalkannya untuk setengah semester dan membuat dia terlalu sedih dan sepi , dan kini aku mungin telah berubah dan tidak mahu lagi meninggalkan Cik Mona si mangkuk pendek aku itu..

Bagi aku , cik mona pendek aku sungguh bermakna, dulu ku kecewakanya , dulu aku seksa hatinya kini aku sedar, cik mona itu saja yang dapat buat aku tersenyum libar penuh dengan gelak tawa , Tika aku jauh dari family , cik mona lah pencentus idealistik gile aku, dia lah yang sanggup meratah ayam pangang yang aku sendiri tak pandai memasaknya.

Dan kini, aku ada dia, tika aku sedih dan tika aku gembira dan tika aku sangat kehilangan pada waktu sekarang .Mona cik mona oi, kenapa lah dia uh bongek sangat namun si bongek mona uh selalu buat aku tersenyum , mendengar cerita aku yang mengarut marut karut dan tidak terurut tu.

Kekurangan yang ada pada aku
dan perempuan tidak suka sekali

bermula dengan aku...
gemok
boroi
kedekut
pokai
tak ada harta lagi
talkaholics
Unmatured
Less sensativity
Hot tempered
and also
somekind of loser



Dis is my bongek but she totally BONGOKS , BENGONG , GEMOK dan SENGAL..

but i will say out loud

I LOVE THE WAY YOU ARE , MONA 



Wednesday, December 22, 2010

FaLlin Lobe again?

Fallin love again?

Ahh,,tak mau lah aku nak wat en3 jiwang2 gini sebab aku memang tak berminat buat en3 macam nie tapi kalo aku ada kesempatan , aku nak lah buat satu surat cinta yang jiwang macam gini boleh tak? hope aku leh undur mase agar aku dapat kembali ke masa silam...


star-wars-love-letter.jpg
credit to crazzyppl.com

Pencarian Blogger Peramah 2011

Sedang aku bosan dok blogwalking tiba aku dapat tag untuk jadi salah satu pencarian bloger peramah 2011 nie.Nak kenal dengan owner just klik bawah ni k.Dok jalan2 carik makan pagi2 buta nie terjumpa lah aku nie kat blog  member aku ni..Pe lagi aku pun happy gler dapat nak join skali lah!!yuohohoho!!! Jom join ti ku nak tag ramai orang skit lah..Mau jadi peramah tapi aku memang peramah kan2


Aku dijemput oleh cik mryna tok join pencarian ini yang dibuat oleh ahsfantasy24 ..Tidak apa pasni korunk boleh lah layan kan tok join pencarian ni guk kan.Hehhe..Jom lah join sini...Pasni aku akan merayap aja k! Dok merayap memang hobi aku

Ahsfantasy24.com kini sedang mencari blog blogger peramah untuk dimuatkan dalamlist blog blogger peramah sesi 2011. Ayuh membantu ahsfantasy24 untuk mengesan tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Saya menjemput semua follower saya dan juga mereka yang tahu tentang pencarian ini menyertainya. Hargai sekiranya anda dijemput untuk menyertai pencarian ini kerana anda juga telah dilihat sebagai seorang blogger yang peramah.

DItagkan kawan3 aku untuk join

Pas dok nyibok dan mengaco orang kat rumah dan site masing3 nie lah kawan3 yg aku slalu mngetag mereka!!


Tuesday, December 21, 2010

Day 2 : Pd with love picture

Tadi danial cakap nak put gambo kan..En3 nie danial bawk dan sumbat gambo dalam ni.. Lagi 1 nie en3 danial yang ke 100...yeahh Yang ke-100 tau...En3 ke 100..wohohooo!!!! besh cam x besh tapi sungguh besh lah! okey3 skung times to sumbat the picture!!

The transport

my ride transport

The project room

the view

the view 2


The view 3
 Haha..Giler kemas bilik aku..penat kemas bilik nie pagi3 tapi selimutnya ntah kemana aku campak da ntah kemaner da kowt!!rase cam aku da wat lap kaki kat bilik air kowt! Sungguh terharu kan , pastu da lah tv dia x leh bukak kowt!! aduhai x leh tengok tv tapi nasib baek lah external aku yang gabak uh dibawak dapat lah aku line movie!!kalo tak memang bowsan lah aku ketika itu dan sungguh terharu bila dapat tengok muvie dan waktu malam maner lah nmpak laut kan..

Owh guys..
sambung lagi kejap agi pas lunch k!

Day 2 : pD with love morning shine

Assalammualaikum,
selamat pagi, ohaiyo', morning ,..

Awal kul 7 pagi danial da bangun pagi nie, pagi2 da bangun pas2 terus jewk bukak era capsule untuk dengar celoteh 3orang penyampai era dpagi hari ini, aitu Pak nel, ray dan hanif..Topic pagi3 ada lah pasal mantan perdana menteri malaysia kite iatu Dr, Tun Mahathir , .Danial dengar pun Tun memang sempoi gler lah..cool gler orangnya...Dari dulu danial admire Tun tau sgt..

Arghh,,termeroyan plak, jap agi danial sumbat gambo k dalam blog pas breakfast sebab ngah cas betry kamera..Pagi3 da memerot dok dalam jamban sungguh indah!hakakhkha...

Tunggu tau ....
Bersambung!!

:3

Monday, December 20, 2010

Day 1 :pD with love Dinner niyte

Alhamdulillah, Kenyang betol malam nie pas diner td kat area Telok kemang uh..Huuu makan cam orang perang kelaparan masing3, makan siang td kul 12 tengahari dekat Perhentian pagoh pas2 malam baru diner.Macam2 disumbat dalam pewot ini, kenyang dan gembira bila makan dengan family beramai-ramai sebab dah lame danial tak makan ramai bersama orang yang bernama ayah sebab ibu danial pun baru kahwen lepas arwah ayah meninggal 10tahun lalu ...sob3 T^T terkenang!!

Oky , back to mood gembira tadi sebab tak mo sedih3 kan dan hilang kn mood horny aku ops gembira ! Wokey3 korunk nak tau tak pe benda ku melantak malam2 tadi kan..Besh gler dok makn tok 8 orang dan nie lah lauk2nya ..bukan nk menunjuk tapi just nak bagitau jewk!!

The Menu's

Ikan siakap 3 rasa 
Sayur khailan ikan masin
telur dadar
kangkung
Belacan [x pedas lngsng jadi x sentuh]
tom yam campur
dan jugak hidangan utamanye
The great white Special dish is
Nasi Putih lah!!

Makan mase uh cam tak ingat dunia da lepas ada plak meja depan ada awek cun baru duduk dengan family, dan terpaksa lah danial cover cara makan pelahap menjadi orang yang sopan tapi tu sumo dusta , lantak lah awek cun ke pe, danial makan biar danial makan cara danial kan3..Awek uh usha danial makan dengan gelojoh dan gelap , danial pun pandang dengan muke nak makan orang pas2 awek uh trus terdiam dan buat2 pandang tempat laen!HIkhikhi.. Ingat nak tegur td mase nak balik tp bila senyum kat dia , dia tak senyum balik jadi danial tak jadi nak tegur awek uh..Melepas lagi danial !! 

Tak pe, danial masih single, jadi sapa sudi nak jadi makwe danial! hehe!!Bajet plak danial nie..HIkhihi...

Bersambung lagi tau!!Tunggu!!

Berhala yang bakal menjadi petanda kiamat ?

Assalammualaikum , Korunk mesti pelik kan bila danial cakap berhala bakal menjadi petanda datangnya kiamat kan. Sebenarnya danial terbace dekat ohtidak jadi danial nak kongsi lah dengan korunk sumo ..Kenapa berhala, korunk penah tengok kan berhala yang ada dekat Brazil , besarkan dan tinggi kan , dan korunk tau x apabila dubai bila dikatakan negara islam kan , rasa2nya lah tapi kenapa ada orang yang sanggup bina berhala ...

THE FACTS IS>
Dubai bakal mendirikan berhala tertinggi didunia , Berhala tau bukan patong tapi berhala tertinggi jadi berhala nie lah bakal merosakakn dunia sebab petanda kiamat adalah apabila manusia berlumba2 membina bangunan pencakar langit dan kini banyak dilihat namun dimalaysia pun sama sahaja.. 

Gambo3 nie ku creditkan pada Ohtidak..






Korunk rasa macam maner..Thanks ohtidak  sebab update sal3 bnda3 yang kite x tahu nie kan..Maceh
Hope dijauhkan . harap malaysia x lagi nak gatai3 nak bina berhala guk pas nie..debik kang!!hehehe

Day 1 :pD with love part 2

ASSALAMMUALAIKUM,..

Bersambung balik pada cite td! Baru pas melepaskan batok di pantai..Biasalah bagi seorang lelaki , danial banyak menghabiskan masa menutup mata ketika di pantai[tpu jewk] , sebenarnya danial cuci mate tengok awek2 yang berkenanan di mate , boleh lah  mana lah tau dapat carik pasangan hidup kat sini, tengok sumo awek cun3 tp malangnya danial nie kurang tampak hensome jadi terpaksa low profile..sob3 T^T....

Tengah mandi3 kat pantai uh dan syok melihat awek3 sambil melihat peserta banana boat tergolek jatuh dalam laut . Ada yang kat tengah3 laut dok terlentang pas2 cuci mate balik pas2 tengok awek maen air, tengok gelagat manusia..Haaa ada story skit nie..Kasik panas bila cite pasal gelagat manusia...

           Haaa..nie yang nak cte nie!ada lah satu pasangan  nie, tak tau lah pasangan sudah berkawen atau pun belum, tengah syok3 dok maen air laut nie boleh plak yer dok berpeluk dan bercumbu kat tengah3 lautan! Bajert orang laen tak nampak kowt tp aku nampak..Bak kate orang sambil nyelam minum air..Woah sungguh romantik tapi tak agak2 sampai kat dalam laut pun nak beromen kew? Tak kira lah sudah kawen atau tidak nie masih bercumbu dan aku tau ia pasangan melayu kerana perempuan uh pakai tudung...


p/s : berhati3 sang juliet kerana lelaki ini kadang2 sungguh buaya dan suka ambil kesempatan dekat perempuan yang tidak dapat melawan nafsu mereka...Maap lelaki sebab susah nak carik perempuan first hand!! 
Maap sebab terpaksa open berkata2...
Harap tidak menyingong perasaan dan hati korunk3..nie x da kena mengena dengan yang hidup ataupun yang sudah meninggal dunia!




to be bersambung lagi.... T^T

Day 1 :pD with love

Yeah akhirnya danial tiba dekat Bayu beach resort pukul 3 td
chek in pukul setiba disini
gado dengan guard celake jage depan otel uh!babun itam punye gurd!!
sib baek aku nie baek lah skit
bertimbang rase dengan penuh hati budi murni!


to be continued!

Sape muke tembok suke snap join contest sini

Win RM500 petrol vouchers daily! And, an iPad plus iPhone and a Canon IXUS with just your picture. Find out here! profile image


Win RM500 petrol vouchers daily! And, an iPad plus iPhone and a Canon IXUS with just your picture. Find out here!

Just snap a photo of yourself with the most creative Christmas theme at an AmBank ATM @ 7-11 and stand to win RM500 petrol vouchers daily!  Want more?  A Canon IXUS weekly prize or the Grand Prize of an iPad plus iPhone could be yours, too, this Christmas season!  Go get itnow!
Translation:
Snap gambo yang paling kreatif korunk dekat atm ambank serata malaysia untuk memenangi rm500 vounter harian dan juga hadiah yang cool korunk leh menang!! klik link bawh nie klo korunk mau join

sahut cabaran Ys..Ada brani klo nk snap gambo kat mesin atm
ada berani sila lah klik link bawh nie k


klik this below link k

klik link atas nie! penting!

Cadbury contest here

Kawan3 aku ada contest cadbury aku nak kongsi dengan korunk meh lah bace N3 nie k!! Cadbury contest and win lots of prize

Be The Commentables. You Write, We Act, And You Could Win A Prize! profile image






Be The Commentables. You Write, We Act, And You Could Win A Prize!

Join The Commentables on Facebook NOW! And stand a chance to win cool
weekly prizes. Play with your imagination. Give us your best lines. And we’ll
make you awesome videos. Vote for your favourite lines and you could
win too! Join NOW!



klik link kat bawh nie k



klik atas nie tau!

pD with love

Assalammualaikum....
Haaa..Semalam danial sudah bertungkus lumus nak renovate site danial nie tp rase macam malas nak ubah templete danial nie..Look nice to me?! Kk ..Danial ada wat sikit renovations, contohnya macam chatroom danial sumo da taram dalam menu page laen k pas2 biodata danial pun da sumbat sana dan banner kowt danial pun sudah ubah tempat dia tp masih balum full pefect agi la!!




pD atau name penuh dia Port DIckson ..Setiap tahun danial dan kluarga akan bercuti di serata malaysia kcuali sabah dan sarawak sebab tak cukup fulus dikocek namun masih boleh lagi lah..OKy macam tahun2 lepas, danial bercuti bersama ibu, akak and adek sahaja tp kini da bertambah ramai keluarga danial sejak ibu kahwen balik! sungguh happy dan tak sabar mau bercuti bersama hope sumo enjoy


That why lah danial akan ceria kn hari3 ini dengan kasih sayang..Bajet gler seyh aku :p...Oh dengan kate laen badan aku penat selepas balik konvoi dengan kawan2 ke AIR TERJUN BEKUK dekat YONG PENG...sungguh penat lah dari kluang amek mase dalam 2 jam guklah merembat!Bontot danial da kematu guk lah!Akhir dengan hujan3 dengan sejuk jerk cam haram kowt dan macam2 leh berlaku kan3





The things yang danial suka buat sekarang ialah  


Sunday, December 19, 2010

From Johor with Love to Pd

Yeah besok nak gi Port Dickson lah
Kena siapkan Transformasi blog aku nie
aku nak upgrade blog nie habis2 an!


Sebelum besok bertolak pi port dickson
yeahh haaa!!!
 jom lah layan !!
sat3 tau!!

Sape3 tinggal area pd jom lepak3 disne mlm besok!
roger and out!

RenoBation

Renovation 
tp kalo takot jangan x datng
kena jenguk guk

tp atas keselamatan sendiri pasnie boleh lah jalan3

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB: "Assalamualaikum...



update: sesiapa yang dah daftar sudah dimasukkan dan boleh cek en3 di FB BlogLarian anda. jika ada pendaftaran bermasaalah, kami akan inform di blog anda.



Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:



  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian -dona

  2. 'Like' BlogLarian FB -done

  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda-done

  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian -done

  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)

  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.

    1. no. rumah - rumah 121

    2. nama Blog -makin mess

    3. link en3 anda -

  7. Penyertaan di buka hingga 24/12/10

  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p

Kebaikan -banyak lah jugak , membantu bloger3 baru seperti sye nie
keburukan- masih tidak kelihatan lagi diruang3 sini

    Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

    Sumber:

    Furdunesia@nline
    "

    Saturday, December 18, 2010

    its time to back for bloging

    Attentions all
    Aku sedang Blogwalkin
    sedang melayang3 dengan nya
    wei jom lah sama3 dengan 
    aku blogwalking nak x?

    meh lah jom aku
    blogwalking sama2 k


    Friday, December 17, 2010

    Wajib bace entri ni tau

    Harap maklum dan berbanyak kemaapan dari Danial
    sebb kebelkangan nie streamyx berebut dengan akak danial
    jadi x dapat online wat seketika sebab dia da dok bising
    x dapat nak singah menyinggah dan berblas sumo tag or pe!
    maaap sagat3 tau!!
    ti da dapat streamyx balik danial akan post!!

    ATTENTION MERE HERE

    Danial akan balas sumo singgahan anda 
    tp link dulu kat atas nie k 

    pas2 jangan lah tulis kat chatbox sebab danial tkot ilang kn chat mcj nya
    jadi sila tingalkan singahan anda dientri!!
    tkot terlupe boleh saya singgah balik3
    maap sangat!!

    ti danial tebus balik singgahan anda ti k!!
    love u all so much[syg kawan3 sumo]

    Tinggalkan segala singahan anda dicoment k!!
    hehehe!!


    LInk ke atas 
    singahan kebawah
    danial da ntah kemane aja!

    Thursday, December 16, 2010

    2 minggu ku

    Dalam 2 minggu ni , aku da bnyak timba ilmu dan idea dari korunk2 [blogers] yang sungguh baek hati..Especially kawn3 blog sye yang sudi membantu sye dan juga x lupa bloger yang laen...Ti saya tag kn MEREKA kat korunk!! Perkembangan yang berlaku disini sangat diterujai oleh saya sendiri...Kadang3 terkejut berok melihat TRAFFIC aku yang tiba3 melambung tinggi ..ectualy lah tinggi mner tp boleh lahh!!

    contohnya , dalam mase 2 minggu nie, sye telah di ikuti oleh rakan3 bloger yg laen..Merka sangat spoting dan sangat happy bila ada orang sudi bace entri aku yang sengal nie...Dengan mngunakan bahasa aku sendiri yang akan memeningkn korunk sendiri!!Mistery link yang ku bubuh nie bnyak di exchnge oleh kawan3 bloger dan penyinggah yang sudi singgah!!

    Mistry link aku cecah 89 spe yg ke 90th nie!!

    50 followers ? awesome to me
    Contohnya gambo atas3 nie..THx to mereka yang banyak singgah dan sudi tlong saya!!sungguh terharu!! awuuu!! fuh3 sob3...terharu hingga menitik air mate akuh nie!sangat3 terharu!!dok ulang ayat aku nie pehal..sebb dan pening x tau nak tulis ape?!
    okeyy!!

    kite teruskan tajok laen plak!!
    Ada sahabat aku bertanya aku,

    sahbat : camne kaw up traffic kaw tnggi cam gini!?

    aku tersenyum dan menjawab

    aku : Aku berlari3 dalam blog....

    abis dia ngamok nan aku sebb aku wat lawk bodo nan dia!!

    aku: blowalking lah syg,..

    aku pun introduce at dia dgn blogLarian yang aku join nie..sangat berguna giler kepada pelari3 sumo yang suke berlari yang bnyk mase terluang!!jom berlari disana sini dengan bangganya!!Kepada mereka yang x tau pe bL uh..ti aku tag kat bawh k tinggal klik jewk link k!!pas2 macam3 lah soalan yang timbul sampai Bro Ben pun jadi mangsa!!dia tnya aku lagi

    shabat: Blog bro Ben uh besh sgt kew?
    aku : gler bro ben uh ku pun  x knaL lagi!!jarang p blog dia tp ku folow jewk!!Ti lah ku chek it out!!tp bro uh bnyk bg tips bloging dan luahkn pe yg dia ada jewk!! 

    aku cerita panjang lebar pas2 dowg dok gelak kat..brengset btol dak3 nie..rase nk sekeh3 jewk dowg uh!!Tp aku nie jenis pelik skit!!Ku x leh Focus terhadap 2 bnda skali!!Jd aku kn focus satu bnda dulu baru bnda yang laen!!Jadi kena lah aku focus 1 bnda aja!!

    oky meh ku konsi pe yang ku berjaya ubah dalam blog akuh ini 

    Traffic lite aku
    Chatbox aku lame
    banner aku da siap
    1st contest aku 
    kawan3 bertambah
    ilmu3 aku bertambah3
    masok contest
    ada housemate bL


    Oky3,,sudah panjang lebar aku dok bebel3 gini..Pe kate aku kenal3 kan link3 blogers yang banyk membantu aku!!maap lah ada yg x dpat masok!!Mungkin mereka leh bantu anda jugak ti!!

    MEREKA





    Dan yang paling membantu aku kemuncaknya ialah
    Blog larian lah pe lagi


    klik bawh sini jangan malu3


    PENTING KLIK SINI JIKA MAU JADI CAM SAYA

    terima kasih juga kat kawan3 saya yang sudi tolong sya
    maceh sgt
    this entri aku khaskan untok korunk!!

    Ingin mencipta award tok kawn3 jugak!!
    yeahhh!!!

    Wednesday, December 15, 2010

    x da idea lah

    X tau nak post pe!!any idea or topic!?


    Banner yang sebenar dikibarkn

    ALHAMDULLILLAH
    akhirnya Banner yang sebenar3 nya akan dikibarkan
    terima kasih keatas kawan3 yang support sye dan tolong sye
    tunjuk ajar sya dan memberi dorongan keatas sye

    akhirnya sob3....[mood sedih + gembira]
    sat agi akan ku kibarkan banner aku[cam merdeka pun ada kn3]
    sat jewk lagi!!!

    Jutaan Terima kasih kat korunk sumo kawan3 bloger 
    kawn serumah bloglarian ,jiran3 dan semua bloger yg sudi lawat dan coment3
    sangat terharu!!

    yeahhh kibaran Banner bermula


    Hahaha!!terbesar sgt plak kan!!

    adoiyai! but dun worry
    sye akan kechik kn size dia kelak!!hope leh kongsi dengan korunk!!
    yeahhh
    Jom berjuang BLoggers Malaysia

    First Editions Contest Makin Mess is here

    wajib ada dalm entri dan sidebar
    ASSALAMMUALAIKUM,

    Hey kawan3 blogger sumo , Saya rase rendah hati untuk membuat sebuah contest tapi saya segan sebab sye budak baru belajar sudah hendak membuat contest tok kawan3 sumo. First contest jadi saya da sedia kan sebuah hadiah yang cukup best kot [tipu aja].. Hadiah untuk pemenang akan diberikan selepas seminggu dan juga akan menerima award yang akan menarik hati korunk [hope so] ..Kawaii award will give to u guys!!

    ATTENTIONS!
     1. create entri yang penuh degn emotions yg cumel3
     2. tak boleh gune perkataan lebih dari 100 patah perkataan
     3.contoh entri mcam nie contoh entri 

    Full Name :

    Nick Name :

    Date / Place of Birth :

    Blog Tittle :

    Blog URL :


    The terms and conditions is like below

     1.Contestant must fill in the question above.
     2. Add http://such3.blogspot.com as the followers.
     3. Say something to the owner of the blog.
     4. Leave your URL Contest at the comment above.
     5. Promote/Tag this contest to your friends.
     6. Put the picture of contest on your wall.



    Tuesday, December 14, 2010

    The H word is for!

    Hari ini, hari selase kan, tepat kul 3 td my car arrive finally!!yeahh..dengan muke x mandi aku pun melompat kegirangan dengan gembira!!yeahh sungguh terharu sehingga menangis dan x terthan rase sebak dalam hati nie..sob3....teheee[senyum sedih] dengan muke x hiro pe3 aku pun berposing dengan kereta baru kuh!!yeahh!!that y lah aku happy nak mampus!!3 hari aku x kuar p mner sbb menanti kereta aku sampai!!waja a.k.a Tengiling aku uh tokey uh da amek 3 ari lepas dan janji nak anto ari nie dan da dihantar hari nie!!yeahh!!meh lah jenguk kereta baru kuh ini..[bangga skit]

    aduhai...teriak pulak aku nie!maap3 happy gler dan aku nak kongsi dengan korunk3...hip3 horey!!yahooo!!!
    jom tgk3 keta kuh nie!!

    Nama kereta baru ku ini aku panggil yer Cik siTi tau!!hehehe

    Front HONDA CITY KU

    BONTOT CIK CITI SEXY TAU

    TUAN CIK CITI X MANDI AGI

    Dan mimpi aku jadi realiti apbila aku terkjut spe lah dok horn depan umah aku nie!!sungguh terharu!!!cayalaha!!! masih tidak percya lalu aku pun 

    cik citi aku syg3
    mau dating dengan cik citi tau!


    spe usik aku
    pasti aku kan wat dia mcam gini


    peace!!





    why H why must be H than what is H

    H

    haa pe uh H?
    mau tau pe uh H
    nantikan kejap agi k!


    H
    owh my 
    H

    Its about H

    H

    COMING SOOOOOO SOON

    saya akan mambuat satu contest pada masa akan datang
    x lame mner lagi pun
    sedang kumpul3 maklumat disini

    sape3 yang senior leh x bg pendpat
    camne nak wat contest tok korunk

    saya budak baru belajar
    hadiah3nya ialah


    COMING SOON

    TUNGGU TAUU!!!


    oyeah!! superb such3 makin mess

    New Banner Here


    First Banner 


    Second Banner



    Terbesar skit lah banner nie!


    Yeah akhirnya banner sye siap!!ada banner besar jugak tau!!
    ti sye letak kat header dia k!!

    nie versi Final Fantasy!!


    Perlukn coment korunk
    pas2 kalo sudi tumpang kn boleh lah amek kat bawh k!
    love u all

    maceh3



    onion head part 2

    bila malam3 aku jadi heng kalo heng aku start lah begini



    pas2 kadang3 begini plak




    Da borink sgt aku pun


    than3 try pkir3 cmne nk tarik pengunjung nie
    aku pun dapat idea tok


    korunk

    pas2 bila x jadi korunk pun start belasah aku
    than akhirnya begini lah hasil tambah tolak darah dan bahaginya



    p/s : jangan carik pasal pagi3 buta!!
    selamat pagi sumo kawan3 blogers



    hey to Kpop fans and digi user



    klik below



    klik 4 helping me out!
    cek dis out!

    Monday, December 13, 2010

    Jom BlogWalking dengan bLogLarian marathon ini!!jom3

    its time ti blogwalking deh...jom terbang bersama aku nak x? 
    hemo3
    blogwalking




    >jika berminat untuk blogwalking <


    tumpang lalu dan singah k!  

    shithead day

    Maap
    sorry
    klik
    hampeh
    suwey
    #$%^%$#$%^&

    Hari mencarot sedunia
    maap3 aku sedang tension
    sini lah ku luahkn!
    arghh damn!!


    Kan besh kalo buat cam2 kat malaysia kan3

    bagus3


    contest dari cik ardiLLa



    Full Name : AHMAD DANIAL BIN ALI

    Nick Name : ATOK OR DARNEL

    Date / Place of Birth : 18 MAC / BATU PAHAT JOHOR

    Blog Tittle : MAKIN MESS

    Blog URL :http://such3.blogspot.com/

    Favorite Photo's :



    Tell us the story behind this photo :
    Gambar nie banyak makna dalam hidup aku, Nie lah gambar pertama yang aku snap mengunakan DsLr yang aku baru beli!!sungguh terharu gler!!dengan gambo nie lah aku sertai contest3 kat luar sana dan aku bangga gambar nie da bagi banyak cerita dan banyak aku jumpa kawan3 dan photographer yang berpengalaman yang banyak bagi ku tunjuk ajar!!yeahh!ramai sudah kawan3 dluar sna!!this is my faverita pictures!!


    TO the Owner cik ardilla
    THx invite sye tok join contest awk nie, dan saya sangat berbangga sebab ini lah contest pertama yang saya join dan sye juga suka suki membuat sesuatu yang heng!!
    Blog awk sangat santek dan simple ,.very like it so much!!
     Dan owner nya juga cantek!


    >klik link bawah nie jika mau join contest<




     

    Muke Cumel Hero Lah

    ‎(●*∩_∩*●) ╠╬╬╬╬╬〠╬╬╬╬╬╣ (*^ -^*) (-'_'-)(◡‿◡✿) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖) (≧◡≦)(✿◠‿◠) (◑‿◐ )(◕‿- )✖‿✖ ಠ_ಠ (╥_╥) (╯_╰)(╯3╰) (╯▽╰) (⊙▂⊙) (∪ ◡ ∪) (≧ω≦) o(≧o≦)o ٩(-̮̮̃-̃)۶ <(((((((((((((( (◕‿◕)⊰ ◤(¬‿¬)◥ ♥╣[-_-]╠♥ ¯\(©¿©)/¯ (x(x_(X_ x (O_o)x_x)_X)x)\m /^.^\ m /(~▽)~(6ω6)(6?6)(◑O◐)(¬▂¬)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶(a◕‿◕a)(╯5╰,)‹(•¿•)› d|-_-|b d(-_-)b (⊙_◎) (─‿‿─) (⋋▂⋌)

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...