Pages

Tuesday, March 8, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Tepat pukul 12malam 5 march 2011, kami berlima pergi ke kuala kangsar untuk mencarik sesuatu yang orang biasa tidak akan carik pada waktu itu , dan melalui jalan yang gelap dan tidak ada sebuah kereta pun yang lalu disitu tak kala ia tepat pukul 11malam..

Sayong , nama yang pernah menjadi bualan mulut orang ramai tentang peristiwa pada waktu malam yang kamu semua tak akan percaya sama sekali namun ia sering terjadi disana! Sayong jugak membawa maksud kepada labu sayong atau dalam Bi nya water container?[pelik giler bunyi]

Tapi tak kisah lah pew nak jadi , skung  saya mau cerita kan tentang peristiwa yang berlaku pada malam itu..

5 march 2011, jam 12 mlm kami bertolak dari rumah tok isi minyak dikawasan terdekat! Malam uh macam2 perasaan bercampur cam rojak .Takot , xcited , ingin tahu dan tidak sabar jugak menjadi salah satu perasaan rojak! hahah.. Lepas isi minyak kami amek lens canon dgn UTP dari seorang kawan dan dia mntak berhati apabila lalu di kawasan sayong pada waktu begini..

12.40 mlm kami bertolak memasuki kawasan menuju ke parit , hanya 500meter sahaja kawasan terang dengan lampu sebab berdekatan dengan Balai polis..Apabila masuk sahaja kawasan yang gelap kami mula tersenyap kerana aku da nampak sesuatu yang meraka tak nampak tapi meraka rasa kan ia..10 minit berlalu melalui kawasan menuju ke Parit itu , syazwan , hosmte aku berkata kepada aku

"atok apa kata mase jalan straight kaw ttup lampu kereta ?" ujar syazwan
dengan tanpa berfikir panjang aku pun ttp lampu selama 30saat dan mengalami keadaan dimana kerata korunk mati ditengah2 jalan yang gelap..Masyallah..Tiba2 dup!..Kereta yang aku pandu menjadi berat dan aku rasa macam ada benda yang jatuh atas keta tapi aku wat dono sebab masing2 senyap sahaja! dillah , seorang lelaki bkn perempuan , merasa ngantuk , dan ozil jugak rasa len macam dan yuyu jugak seorang lelaki , da dok peluk seat aku..

Tak kala rasa ingin tahu , aku pun memandang cermin belakang dengan rasa ingin tahu..Masyallah..masa itu jantung aku rasa macam nak jatuh , aku nampak ada selendang putih dibelakng kerata aku memgfollow kereta aku..time itu setengah jam perjalanan ke parit macam 20 hari perjalanan...Kami terdiam sesampai diparit kawasan pekan itu sangat sunyi dan kami tak berani berhenti disitu..

Kawasan seterusnya , Manong..kawasan yang terkenal jugak disitu , kawasan kampung tapi penempatan skit sahaja dan jalan yang curam jugak menjadi faktor..Syazwan bukak tinggap dan isap rokok bersama dillah dan yuyu , aku dan ozil tak isap rokok..

tba syazwan bersuara
"yuyu, kaw try pegang tgn aku nie haa." ujar syazwan kepada yuyu , lalu yuyu membalas
"kaw da kenapa , nak mengeGAY malam2 gini," balas yuyu
aku dok tengok syazwan dan macam batu aku tgk, orang bkak tngakp waktu pagi2 isap rokok bleh berpeluh, pelik benar aku nie tapi kami borak2...
Tba2 dikawsan kampung apa ntah , kerata yang melepasi kami semuanya beam lampu kepada kami dan horn kereta kami..oh masa uh sumo dok sibok cepat2 naek kan tingkap kereta..
KANCIL SHAJA


Bersambung...

No comments:

Post a Comment

Muke Cumel Hero Lah

‎(●*∩_∩*●) ╠╬╬╬╬╬〠╬╬╬╬╬╣ (*^ -^*) (-'_'-)(◡‿◡✿) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖) (≧◡≦)(✿◠‿◠) (◑‿◐ )(◕‿- )✖‿✖ ಠ_ಠ (╥_╥) (╯_╰)(╯3╰) (╯▽╰) (⊙▂⊙) (∪ ◡ ∪) (≧ω≦) o(≧o≦)o ٩(-̮̮̃-̃)۶ <(((((((((((((( (◕‿◕)⊰ ◤(¬‿¬)◥ ♥╣[-_-]╠♥ ¯\(©¿©)/¯ (x(x_(X_ x (O_o)x_x)_X)x)\m /^.^\ m /(~▽)~(6ω6)(6?6)(◑O◐)(¬▂¬)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶(a◕‿◕a)(╯5╰,)‹(•¿•)› d|-_-|b d(-_-)b (⊙_◎) (─‿‿─) (⋋▂⋌)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...