Pages

Wednesday, April 20, 2011

Tangani Panas Baran

Panas baran ialah sikap amarah yang gila..Suka marah2 suka jadi garang suka2 carik gadoh dan semua sikap ini tak bagus dalam perhubungan..

Yes , dulu aku memang panas baran sampai aku pernah buat sesuatu yang tak pernah aku buat dan masa tu aku tak fikir apa2 pun..Yes aku jahat dulu tapi kini aku da berubah seluruhnya..Bukan lagi danial yang suka carik pasal tak tentu hala..

Tapi mesti ada tips disebaliknya kan , Mesti lah ada deh..Banyak sangat tips tok dikongsi ini..

Dulu, ini diri aku , diri aku laen dari dulu , diri aku sekarang dah tak lagi marah..Aku lembutkan hati aku selembut mungkin, supaya orang disekeliling aku selamat bersama aku dan senang dan tak risau bila lepak dengan aku..


Tips dari cara aku membasmi bakteria panas baran

1. Berjanji dengan ibu anda
 Cara ini paling berkesan dalam hidup aku, sangat berkesan tapi kadang2 aku lupa juga.Aku makan janji dengan ibu yang aku cuba kawal dan buang sikap panas baran aku dan ia sangat menjadi lah.

2. Bila dalam perbalahan , diam sahaja
Walaupun cara ini kadang menunjukkan kita takut untuk bersuara dan hanya bergurau sahaja namun ia berkesan tapi jangan sampai jadi macam aku dah lah.Fikir kawan sampai tak kisah orang pijak kepala sebabnya aku akan ngadap muke yang sama sampai aku graduate

3.Buat peringatan
Yang ini macam notifications lah, contoh macam aku, aku kan tulis kat hp aku , sabar selalu ye danial..haha..Skema kan , tapi ah pedulik lah,hp aku bukan hp mereka.hahahah..Notifications fb pun bleh jugak

4.Tahap kesabaran sendiri
Bersabar selagi boleh, ingat tuhan , ingat family dan ingat diri sendiri yer..Itu sahaja..


Awek Hulk koyak baju ada baju lagi dalam


Ini semua cara2 aku tok bersabar..Tapi ini semua terpulang pada diri sendiri , untuk ikut or tidak ikut..Kalo tak nanti berlaku perbalahan lagi susah lah..Jadi relaks cool macam aku.

The Facts sebenarnya aku da cukup sabar sampai aku rasa nak....................
korunk rase aku nak rasa apa?


Hahah..peace yo dan selamat beramal

2 comments:

  1. kadang-kadang saya pon panas baran.tapi susah la nak control..huhu

    ReplyDelete
  2. @Rozuan Ismail kena bersabar lah zuan..mmg bgtu..tp lame2 oky lah!cbe kawal sebaik mungkin! hehehe

    ReplyDelete

Muke Cumel Hero Lah

‎(●*∩_∩*●) ╠╬╬╬╬╬〠╬╬╬╬╬╣ (*^ -^*) (-'_'-)(◡‿◡✿) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖) (≧◡≦)(✿◠‿◠) (◑‿◐ )(◕‿- )✖‿✖ ಠ_ಠ (╥_╥) (╯_╰)(╯3╰) (╯▽╰) (⊙▂⊙) (∪ ◡ ∪) (≧ω≦) o(≧o≦)o ٩(-̮̮̃-̃)۶ <(((((((((((((( (◕‿◕)⊰ ◤(¬‿¬)◥ ♥╣[-_-]╠♥ ¯\(©¿©)/¯ (x(x_(X_ x (O_o)x_x)_X)x)\m /^.^\ m /(~▽)~(6ω6)(6?6)(◑O◐)(¬▂¬)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶(a◕‿◕a)(╯5╰,)‹(•¿•)› d|-_-|b d(-_-)b (⊙_◎) (─‿‿─) (⋋▂⋌)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...