Pages

Tuesday, February 15, 2011

kawan or kekasih

Jika korunk diberi pilihan antara kawan dengan kekasih korunk ,yang maner satu korunk akan pilih ? Mungkin segelintir akan memilih untuk bersama kekasih dari rakan dan mungkin segelintir lagi sebaliknya ..


Bagi danial , danial sangup masuk golongan segelintir lagi sebaliknya sebab bagi danial kawan adalah lagi penting dari kekasih sendiri even orang kata kawan adalah lagi baik dari kepada kekasih.. Walapun dulu danial mengikut betol tentang ideologi camtu tapi sekarang danial sedar sikit bahawa kedua duanya adalah tidak penting sama sekali pada danial sebab danial hanya dilahirkan untuk menjadi penjaga atau bodyguard kepada ibu danial!




Ada apa dengan kawan, ada apa dengan sahabat , dan sangat rase pelik atau jeles tak , kalo ada sila hindarkan orang seperti danial ini.Walaupun kadang2 danial rase seperti terombang ambing sekarang , kawan dan kekasih ?! Apakah maknyanya kerana kedua duanya sudah seperti hindarkan diri daripada danial dan rase sangat sakit hati walaupun kadang2 danial menyapa namun tak ada pembalasan sapaan dari mereka.


Kekasih plak! danial rase ia pun sama tidak penting kot, dulu berjanji sanggup mengharungi saat suka dan duka BERSAMA ,ceh itu semua palsu dan perkataan itu hanya untuk bersama kalo dah tak bersama , Habis madu sepah dibuang ..Pewhh hebat ungkapan ni!!  cam tak caye jew!


Danial jugak manusia berperasaan tapi kenapa seperti rasa tidak pernah ada perasaan sebab danial mungkin  terlalu sunyi kot , bila bertanya dengan kawan2 perempuan difacebook dan kawan2 sye yang laen tentang
          Ciri2 lelaki yang menjadi pilihan hati ?

Macam2 jawapan yang diberikan pas2 tak terlepas jugak ayat 

Rupa paras tak penting , janji hati baik! !

Tersentap jugak mendengar apabila mereka berkata begitu sebab apabila rupa paras tak menjadi ukuran namun size tubuh badan akan menjadi ukuran untuk memilih .. What the fuck up!


Kawan dan kekasih sama sahaja, masing2 mencarik rakan sempurna dan bagi danial , danial mencarik sahabat dunia akhirat yang boleh saling membantu sama lain..Danial da berjumpa 2 3 sahabat begitu dan ramai jugak sahabat yang dok mengatakan awek mereka lagi penting if something happens , awek mereka yang jauh sangup datang tolong mereka , jadi kenapa mintak tolong dari seorang rakan kenapa tidak mintak sahaja tolong daripada awek mereka!!
[ini bagi pihak lelaki]

Jadi danial ingin mengatakan lah , jika diberikan pilihan , harap korunk lebih memilih kawan daripada kekasih korunk sebab kawan yang akan bantu korunk , mengutamakan kepada lelaki , awek korunk tak akan bantu korunk jika kournk susah , kawan2 sahaja yang ada tok bantu korunk tau!!

Friends more than ur lover u know!! 
da ada awek jangan lupe sahabat!
salam maulidur rasul

2 comments:

  1. maap lah! memang dah lame tak update..jarang2 seyh! maap yer awak!

    ReplyDelete

Muke Cumel Hero Lah

‎(●*∩_∩*●) ╠╬╬╬╬╬〠╬╬╬╬╬╣ (*^ -^*) (-'_'-)(◡‿◡✿) (◡‿◡✿) (◕‿◕✿) (✖╭╮✖) (≧◡≦)(✿◠‿◠) (◑‿◐ )(◕‿- )✖‿✖ ಠ_ಠ (╥_╥) (╯_╰)(╯3╰) (╯▽╰) (⊙▂⊙) (∪ ◡ ∪) (≧ω≦) o(≧o≦)o ٩(-̮̮̃-̃)۶ <(((((((((((((( (◕‿◕)⊰ ◤(¬‿¬)◥ ♥╣[-_-]╠♥ ¯\(©¿©)/¯ (x(x_(X_ x (O_o)x_x)_X)x)\m /^.^\ m /(~▽)~(6ω6)(6?6)(◑O◐)(¬▂¬)(a❤‿❤a)(✿ ♥‿♥)(a♥‿♥a)(^o❤‿❤)^o٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶(a◕‿◕a)(╯5╰,)‹(•¿•)› d|-_-|b d(-_-)b (⊙_◎) (─‿‿─) (⋋▂⋌)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...